Maandag 4 januari trapte de 3D Makers Zone het jaar af met de 3D-print Inspiratiesessie “Retail & Marketing” voor het onderwijs. Verschillende klassen vanuit de opleiding Marketing afkomstig van onder andere het Nova College en Hogeschool InHolland kregen een inspirerende presentatie over hoe 3D-printing kan worden ingezet als marketingdoeleinde. Ook werden een aantal nuttige unieke cases behandeld waarin 3D-printing wordt gebruikt in retail. Meerdere sessies waren achter elkaar ingepland zodat de gehele dag doorlopend leerlingen met bussen aankwamen.

De studenten kregen de inspiratiesessie van brand-expert Victor Portes, founder Dutch Catwalk (3D-printing Consultancy en Fashion & Innovation Platform) en zeer goede vriend van de 3D Makers Zone, die ze in zijn interactieve presentatie meenam langs verschillende cases van onder andere Coca-Cola, Tommy Hilfiger en Heineken. Zo werden veel voorbeelden gegeven en werden live meerdere geprinte onderdelen en prototypes getoond.

Vervolgens kregen de studenten een rondleiding in de productieruimte van de 3D Makers Zone, waar ze verschillende werkende industriële 3D-printers te zien kregen die ter plekke de onderdelen van de behandelde cases aan het printen waren. Daarbij kregen ze te horen en te zien hoe 3D-printing in high-end materialen en in full-color in zijn werk gaat.

De boodschap aan het einde van de sessie luidde vooral: “Wees leergierig, verdiep je in de mogelijkheden en de techniek want 3D-printing is “here to stay” en zal een grotere impact hebben op de markt dan menigeen doet denken”, aldus Victor Portes.

Komende tijd staan meer inspiratiesessie in de planning voor het onderwijs bij de 3D Makers Zone.

3D Inspiratie Sessie
Media & Game Design
Vrijdag 15 januari – 10:00 – 11:00

3D Inspiratie Sessie
Fashion & Design
Maandag 18 januari – 10:00 – 11:00

3D Inspiratie Sessie
Healthcare

Maandag 25 januari 2016  – 10:00 – 11:00

3D Inspiratie Sessie
Construction & Mechanical Engineering

Vrijdag 5 februari – 10:00 – 11:00

3D Inspiratie Sessie
Hotel & Catering Industry
Vrijdag 12 februari 2016 – 10:00 – 11:00

3D Inspiratie Sessie
IT & Smart Solutions
Vrijdag 19 februari 2016 – 10:00 – 11:00