”Nog één minuut en dan gaan we wisselen!” Geen moment hadden ondernemers, financiers en deelnemende partijen tijd om zich te vervelen. Gedurende 3 marktronden kregen 200 aangemelde ondernemers de kans om in groepssessies kennis te maken, informatie op te halen en te netwerken.

Opzet
De opzet van het event was het creëren van een marktplaats, waar maar liefst 200 ondernemers en 12 financiers elkaar in verschillende marktrondes, en zeepkistsessies konden leren kennen, informeerden en inspireerden. Deelnemende partijen waren o.a. MBO & Groeifonds, Fundipal, Money Meets Ideas, Rabo Private Equity (Funds), DLL, Port4Growth, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rembrandt Fusines & Overnames en Rabo International Desk. Gelukkig was er gekozen voor een locatie waar een groot aantal ondernemers in paste. In de inspirerende omgeving van de 3D Makerszone presenteerden ondernemers uit de maak-industrie hun specialisme en hun coöperaties op het gebied van ”industrial printing”.

Aanleiding
Er was sprake van een breed aanbod van financieringsmogelijkheden waaronder Rabobank-gerelateerde producten, maar ook andere vormen die van betekenis kunnen zijn voor klanten die financiering zoeken. Rabobank wil zich met dit evenement als regisseur neerzetten van het financieringslandschap en ‘matchmaking’ bevorderen. Met matchmaking wordt bedoeld: het succesvol samenbrengen van vraag en aanbod van kapitaal en de klant daarbij begeleiden. Door het gehele land organiseren Rabobanken, Rabo Meet & Grow evenementen. Zo gaan we meer klanten aan een passende financieringsmix helpen, worden kennis en contacten gedeeld en dragen we bij aan de groei van bedrijven.

Het Nieuwe Financieren
Naast het evenement Rabo Meet & Grow begeleidt de Rabobank ondernemers verder in het samenbrengen van vraag en aanbod via Webinars. In online lezingen raakt de ondernemer snel op de hoogte van de mogelijkheden en kansen van Het Nieuwe Financieren.