Haarlem, 6 september 2017 – Onder het motto Open Innovatie tekende Algemeen Directeur Renée Bergkamp van provincie Noord-Holland vanmiddag in de 3D Makers Zone een overeenkomst die de provincie voor het komende jaar tot partner maakt van de 3D Makers Zone, het innovatie-experimenteercentrum in de Haarlemse Waarderpolder. Het doel van de 3D Makers Zone is het toepassen van de nieuwste technologieën die impact zullen hebben op economie, onderwijs, infrastructuur en maatschappij.

De 3D Makers Zone, dit jaar door het ministerie van Economische Zaken uitgeroepen tot Smart Industry Fieldlab en derhalve een door Den Haag erkende plek voor innovatieversnelling, werkte al langer samen met de provincie. Dit smaakte van beide kanten naar meer en nadat steeds meer organisaties en bedrijven uit Noord-Holland in de 3D Makers Zone neerstreken voor hun innovatieversnelling, achtte de provincie de tijd rijp voor een structurelere samenwerking.

Bij het opstellen van het partnership is dan ook de intentie en het vertrouwen uitgesproken om de samenwerking meerdere jaren te laten duren om zo het innovatieklimaat in Noord-Holland blijvend te verbeteren. De samenwerking geeft de provincie de kans om de eigen organisatie meer innovatiebewust te maken en tevens te leren van hoe de partners van de 3D Makers Zone tot nieuwe business modellen en oplossingen komen. Hierbij valt te denken aan innovatie op het gebied van productie, onderhoud, beleid, educatie en publieke ruimte/infrastructuur.