Wie 20 en 21 september niet op de 3D Makers Zone geweest is, heeft veel gemist. Op deze dagen vond de Circular Creation Challenge 2017 (CCC2017) plaats en dat heeft gezorgd voor veel praten, nadenken en resultaten.

De opdrachtgevers bestonden uit het ministerie van Infrastructuur & Milieu, de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en de gemeente Haarlem. In opdracht van hen boog een door de 3D Makers Zone bijeengebrachte groep experts, studenten, werknemers, free lancers en coaches zich over de vraagstukken.

Twee dagen lang werd er keihard gewerkt door de deelnemers die tussendoor zelf ook op allerlei gebieden werden bijgespijkerd. Daardoor gingen de deelnemers naar huis met een rijkdom aan ervaring, skills en ideeën. De opdrachtgevers kregen ideeën en concepten overhandigd en, in het geval van de winnende groep, zelfs een functionerend prototype.

De jury was aangenaam verrast over de kwaliteit van de oplossingen. Jan Harm Brouwer van de provincie Zuid-Holland: “Ik had verwacht terecht te komen bij een kantoor met mensen in pakken waar vooral gepraat zou gaan worden. Ik kwam terecht op een onalledaagse en inspirerende plek waar tal van enthousiaste mensen rondliepen die juist een sterke focus hadden op doen in plaats van alleen maar praten. De resultaten zijn indrukwekkend.”

Lees meer op 3D-Print Magazine