3D Makers Zone en Builder, de Nederlandse 3D-printerfabrikant, hebben besloten om intensiever samen te werken. In de 3D Makers Zone stonden al een aantal Big Builders, 3D-printers die een stuk hoger kunnen printen dan de gemiddelde FDM-printer op de markt. Voor echt grote prints van 1m x 1m wordt in de Zone nu gebruik gemaakt van een printer van het Duitse Big Rep. Daar komt nu een grote telg uit de familie van Builder bij, namelijk de Builder Extreme.

Er is steeds meer vraag naar grotere prints. De internationale 3D-printmarkt beweegt zich (vooral op het gebied van FDM) steeds meer naar grotere volumes en speciale materialen. Speciale materialen op groot volume printen gebeurt echter nog zeer gering. Samen met Builder zal 3D Makers Zone deze mogelijkheden gaan ontdekken en ontwikkelen voor haar klanten en partners. Wekelijks wordt de Zone in Haarlem bezocht door tientallen bedrijven. Ook staan er weer mooie events op het programma rondom innovatieve technologie├źn.

Een mooie kans ook voor Builder om haar 3D-printers voor groot volume, die worden geroemd om de prijs/kwaliteitverhouding en betrouwbaarheid, in de Metropoolregio Amsterdam goed onder de aandacht te brengen.