Samen met een kitesurfschool in de regio ontwikkelde 3DMZ onderdelen die de trappese en zekering van de kitesurfgear verstevigd. Deze 3D-geprinte onderdelen zorgen als ‘add-on’ dat het moeilijker wordt voor de kite om los te schieten van de trapeze. Een gedeelte van het onderdeel was iets te flexibel, waardoor ontkoppeling van de gear iets te gemakkelijk ging. Door een 3D-geprinte flexibele hoes aan te brengen is de flexibiliteit verminderd en wordt ongewenste loskoppeling voorkomen. Als materiaal is gebruik gemaakt van Arnatel 2060, een nieuw soort engineering plastic van DSM.

Mede door het ontwerp van het model en het gebruikte materiaal (een hoogwaardige flexibele kunststof) kan het object eenvoudig worden aangebracht en ontkoppeld. Een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde van 3D-printing als het gaat om kleine oplagen en versteviging en upgrading van sportsgear.