3DMZ staat het team van 2019 bij met consulting en productontwikkeling voor het nieuwe 2019 model van de Solar Boat van de TU. Zo zal 3DMZ meewerken aan materiaalonderzoek en het daadwerkelijk uitvoeren van de 3D-printopdrachten.

Het stuur, die de Solar Boat op koers moet houden, wordt volledig 3D-geprint in een nieuw soort engineering plastic. Verschillende iteraties zijn inmiddels al bij 3DMZ met mooi resultaat geprint op de Builder Extreme, een van de 3D-printers bij 3DMZ met groot bouwvolume. Als materiaal is gekozen voor Facilan C8, een zeer hoogwaardig engineering plastic met perfecte laaghechting en gladheid voor FDM-toepassingen.

Daarnaast worden er onderdelen geprint die hittebestendig dienen te zijn om dat deze onderdelen onder andere de printplaat in de Solar Boat zullen bevestigen.

Verder wordt het complete model van de nieuwe 2019 versie van het schip bij 3DMZ volledig in full color geprint als schaalmodel. Deze 3D-geprinte fotorealistische schaalmodellen zullen door de teams aan verschillende sponsors worden overhandigd.