Monteurs van PWN hebben sinds kort een innovatief stuk gereedschap in hun gereedschapskist zitten. Samen met 3DMZ ontwierpen de field engineers van PWN een nieuwe tool die hen helpt bij het open en dichtdraaien van verschillende stroeve kranen. 

Het komt geregeld voor dat monteurs ter plaatsen een bepaalde waterkraan open of dicht moeten draaien die nogal stroef loopt of behoorlijk vast zit. Even normaal met de hand de kraan open draaien is er dan niet bij. Vaak grijpt men dan al snel naar regulier gereedschap, zoals een waterpomptang. Maar dit kan leiden tot beschadigingen op de kraandop. 

3DMZ ontwierp voor de monteurs van PWN daarom een 3D-geprinte sleutel die twee verschillende kraantypes eenvoudig kan opendraaien en daardoor het werk van de monteurs weer ietsje verlicht en eenvoudiger maakt. 

PWN is als drinkwaterbedrijf verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening van een groot gedeelte van Noord-Holland. De kwaliteit van het drinkwater uit de kraan geleverd door PWN is van uitmuntende kwaliteit. Klanten geven het water in Noord-Holland maar liefst een 8,4 als cijfer. Dus waarom zou je hier in Nederland überhaupt nog flessenwater drinken? Dat is in Nederland, als het gaat om kwaliteit van drinkwater, absoluut niet nodig en al die lege flesjes dragen bovendien enorm bij aan de gigantische hoeveelheid plastic afval. 

Mooi detail is daarom dat deze 3D-geprinte tools van PWN gemaakt zijn van 90% gerecyclede blauwe plastic waterflessen. Op deze manier zorgt PWN niet alleen voor heerlijk drinkwater, maar tovert het een deel van de afvalberg die flessenwater veroorzaakt ook nog eens om tot gereedschap voor haar eigen monteurs.

3DMZ is de innovatiepartner van PWN. Het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf gebruikt Smart Industry Fieldlab 3D Makers Zone (3DMZ) als uitvalsbasis voor innovatieve business cases en concepten met nieuwe technologieën zoals 3D-printing, Blockchain en Internet of Things en Sensoren. Zo wordt de innovatiekracht van PWN vergroot en het tempo waarmee deze nieuwe innovatieve concepten worden geïmplementeerd versnelt.