Hoe eet je samen als dat momenteel niet mogelijk is? Nou thuis en op afstand, dus virtueel. En lekker was het! Op 21 april vond het eerste Fusion Innovatie diner plaats. Een origineel diner voor mkb’ers met als thema Digital Twinning. Het werd een thuisblijf editie. Het 3 gangenmenu van het Haarlemse restaurant Miyagi and Jones werd vlak voor start bij de deelnemers thuisbezorgd, het gesprek vond plaats via Zoom.

Aan het diner nam een select aantal vertegenwoordigers van mkb-bedrijven of toeleveranciers van de maak- en onderhoudsindustrie uit de regio IJmond en Haarlem deel. Het 3 gangen menu werd aan het einde van de dag bij alle deelnemers thuisbezorgd.

Kathelijn Rombaut 3DMZ levert het menu af bij de deelnemers

Nog voor de eerste gang nam Wilfried Hoffman van Axionomic de deelnemers mee in de basisprincipes van Digital Twinning. Digital Twinning is een verzamelnaam voor allerlei toepassingen waarin fysieke objecten worden gekoppeld aan digitale modellen. Op die manier krijgt een fysiek product of proces een ‘digitale dubbelganger’ en kun je het optimaliseren.

Na het voorgerecht gingen Theo Koster van Techport en Herman van Bolhuis van 3D Makers Zone in gesprek met Mark Denys, director Quality Tata Steel Europe, over de rol van Digital Twinning bij het staalbedrijf. Terwijl het hoofdgerecht ‘uitgeserveerd’ werd, gingen de deelnemers met elkaar in gesprek in break-out rooms. Om vervolgens rond 18.30 uur plenair terug te koppelen wat aan de verschillende tafels was besproken. En toen was het alweer tijd voor het dessert!

“Het was een nieuwe, maar vooral leuke ervaring om op deze manier met elkaar te dineren. Natuurlijk was het wennen, maar de sfeer was meteen goed. Dit smaakt wat ons betreft naar meer”, vertelt Theo Koster na afloop. Medeorganisator Herman van Bolhuis is ook enthousiast over het diner: “We weten dat Nederland tot één van de landen met de beste ICT-infrastructuur hoort, maar dat de industrie nog niet optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Met deze manier van vergaderen laat de industrie zien echt wel digitaal te zijn.”

De inhoudelijke samenvatting van het diner en het interview met Mark Denys, director Quality Tata Steel Europe, is vanaf 26 april 2020 terug te vinden op techport.nl.