Het mooie historische Kenaupark in het centrum van Haarlem heeft sinds kort een paar unieke voetgangersborden. De borden zijn gemaakt van bamboe en aan de achterkant zijn 3D-geprinte nestkasten en insectenhotels bevestigd.

Een leuk en bijzonder project, want nooit eerder werd een verkeersbord zo gecombineerd met een ecologische inpassing. De borden zijn van bamboe en de kasten zijn in samenwerking met Spaarnelanden en Bug inn door 3D Makers Zone gemaakt van gerecyclede petflessen.

Spaarnelanden test de nieuw geplaatste borden. Bamboe is duurzamer dan de standaarduitvoering van een verkeersbord met aluminium en gegalvaniseerd staal. Daarom wil Spaarnelanden kijken hoe deze verkeersborden zich langdurig houden onder verschillende weersomstandigheden.

De duurzame borden dragen bij aan de biodiversiteit van de stad. De insectenhotels en vogelhuisjes op de achterkant trekken mezen, wespen en andere insecten aan. Dat komt mooi uit, want mezen en wespen zijn de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. En nu maar hopen dat de vogels en insecten zich snel melden!

Foto: Spaarnelanden