In maart 2019 is de Stimuleringsregeling Inventarisatievoucher opgesteld voor Smart Industry Fieldlabs. In dit kader bieden fieldlabs 3D Makers Zone, BouwLab R&Do en Techport innovatievouchers aan voor bouw- en MKB-bedrijven in de vorm van een Innovation Dinner. De Innovatievoucher betekent een kans voor MKB-bedrijven om een innovatie versneld in de markt te zetten of om juist tijdens deze crisis versneld toekomstbestendig te worden.

In de afgelopen maanden vonden diverse succesvolle Innovation Dinners plaats met inspirerende thema’s zoals Digital Twinning. Normaal gesproken organiseren we deze events graag op onze bijzondere locatie 3D Makers Zone in Haarlem of Techport Fieldlab in Velsen-Noord. In verband met corona waren de laatste edities een online variant via Zoom en kregen de deelnemers een bijzondere doos met luxe maaltijd thuisbezorgd.

De deelnemers kregen vlak voor start een 3 gangen Fusion menu van het Haarlemse restaurant Miyagi and Jones thuisbezorgd. Tijdens het diner werden de deelnemende bedrijven door inspirerende sprekers geïntroduceerd in de technologische ontwikkelingen. Het Innovation Dinner maakt MKB-ondernemingen bewust van de kansen van innovatie/digitalisering en inventariseert welke toepassing toegevoegde waarde biedt voor hun bedrijf.

Follow up gesprek over innovatiekansen
Enkele weken na het diner nemen medewerkers van het Fieldlab contact op met de deelnemers van het Innovation Dinner. In het gesprek wordt gekeken naar kansrijke scenario’s voor de eigen onderneming: waar sta je als bedrijf en waar liggen kansen en mogelijkheden, juist nu tijdens deze crisis? Hieruit volgt een inventarisatie van haalbaarheidsprojecten.

Innoveer nu!
Het was een nieuwe, maar vooral leuke ervaring om op deze manier met elkaar te dineren. De verwachting is dat de dynamiek van de sessies en de persoonlijke opvolging de MKB-bedrijven helpen bij het starten van een innovatietraject. Innovatie is altijd, maar zeker nu cruciaal om te concurreren in een steeds veranderende markt.

Reserveren?
Nieuwsgierig wat een Innovatievoucher voor jouw Bouw- of MBK-bedrijf kan betekenen? Stuur een mail naar Kathelijn Rombaut: kr@3dmakerszone.com voor de mogelijkheden. Deelname is kosteloos.