Digitalisatie en industrie 4.0 spelen een steeds belangrijkere rol bij het efficiënter functioneren en het versterken van het verdienmodel van bedrijven. Door de toenemende aandacht voor digitalisatie binnen de vaak grotere bedrijven zien overheden dat de ontwikkelingen voor het mkb te snel gaan en/of te kostbaar zijn. En dat is zonde want door achterstand in het gebruik van slimme technologieën missen deze ondernemers kansen.  

3D Makers Zone wil hier samen met de andere Smart Industry fieldlabs en regionale kennisinstellingen verandering in brengen door een Digital Innovation Hub in te richten.

Digital Innovation Hub
Door het opzetten van de Digital Innovation Hub willen wij maakbedrijven helpen bij het verwerven van kennis en vaardigheden en het vertrouwd raken met de nieuwe generatie digitaliseringsmogelijkheden. Op deze manier kan ook het mkb profiteren van nieuwe kansen en deze toepassen in hun eigen organisatie, producten en diensten.

Bij Digital Innovation Hub ondersteuningspunten kunt u als mkb-bedrijf hulp krijgen bij het opdoen van kennis, het experimenteren met of het helpen bij het implementeren van slimme technologieën binnen uw bedrijf. Dit wordt deels gefinancierd door de Europese Commissie.

Enquête: help ons mee met inrichten van het programma!
Door het invullen van onderstaande enquête helpt u ons bij het helder krijgen van de huidige mate van digitalisatie binnen uw bedrijf, uw wensen en behoeften op dit gebied, de uitdagingen die u hier mogelijk bij ervaart en uw toekomstige focus. Hierdoor zijn wij in staat om het aanbod van het programma beter af te stemmen op uw vraag. Het invullen van de enquête duurt zo’n 5 minuten.

>> Link naar de enquête

Innovatiediner
Aan het eind van de enquête heeft u de mogelijkheid om uw e-mailadres achter te laten. Hiermee ontvangt u naast de samenvatting van de onderzoeksresultaten een uitnodiging voor een innovatiediner. Het innovatiediner is een diner waarbij inspirerende sprekers -werkzaam binnen de maakindustrie- vertellen over hun succesvolle aanpak en problemen van innovatieve projecten binnen de maakindustrie. Dit kosteloze diner wordt aangeboden en georganiseerd door de 3D Makers Zone in samenwerking met FME en Metaalunie.

Alvast dank voor de genomen moeite! 
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Sem Rudolph via email: semrudolph@gmail.com of telefoon: 06 – 37 343 267.