3DMZ heeft samen met verschillende partijen mee mogen werken aan de nieuwe awards van de Heineken Dutch Grand Prix.

De beker is woensdag onthuld door oud drievoudig Formule 1-wereldkampioen Sir Jackie Stewart. Het ontwerp, gemaakt door Studio Piet Boon, is geïnspireerd op de beker die in 1939 tijdens de allereerste Grand Prix op het circuit van Zandvoort werd uitgereikt.

Foto:SethVexy

Dit nieuwe exemplaar heeft een duurzaam ontwerp, want deze is gemaakt van gerecyclede oude Heineken flesjes en gerecyclede Heineken kratten. Samen met onze partner Circlefied versnipperden we de groene Heineken kratjes. Dit ruwe materiaal is vervolgens bij 3DMZ gebruikt als bouwmateriaal in de XL Robot printer die de voet van de verschillende trofeeën heeft uitgeprint.

De versnipperde Heinekenkratjes werden met de XL Robot 3D-printer omgezet naar de voet van de trofee.

Heineken is dit weekend de titelsponsor is van de Dutch Grand Prix en verzorgd daarom ook de verschillende trofeeën  die zullen worden uitgereikt aan de winnaars van de verschillende races die dit weekend op het circuit zullen plaatsvinden.

Bekijk hier de video over de award!

Het Circuit Zandvoort is dit weekend voor het eerst in 36 jaar het toneel van een Formule 1-race in Nederland. Bij het persevenement van afgelopen woensdag van Heineken was voormalig wereldkampioen Nico Rosberg aanwezig, net als sportief directeur Jan Lammers, David Coulthard en Robert Doornbos.