Wat door beperkende coronamaatregelen eerder niet lukte, is deze week uiteindelijk toch nog gelukt. Herman van Bolhuis, directeur 3D Makers Zone (3DMZ), heeft deze week alsnog persoonlijk de royale lounge chair aan koningin Máxima mogen overhandigen. Het eerder geplande fysieke bezoek van Máxima aan 3D Makers Zone werd op het laatste moment namelijk omgezet naar een digitale aanwezigheid. 

Van Bolhuis heeft koningin Máxima op deze manier alsnog persoonlijk de lounge chair overhandigd die eerder tijdens de Staat van het MKB al virtueel aangeboden werd. Het gaat om een miniatuurversie, de echte versie op ware grootte wordt nog bezorgd.

De 3D-geprinte lounge chair is ontworpen door Merel van Loon, één van de jonge ontwerpers bij 3D Makers Zone en is geproduceerd op één van de grote robotarm 3D-printers van 3DMZ.

Wij danken het Teylers Museum voor het mogelijk maken van deze overhandiging tijdens de officiële opening van het Pieter Teylers Huis, een nieuwe vleugel van het Teylers Museum in Haarlem.