Meer dan 1000 leerlingen van groep 8 van basisscholen in Haarlem en omstreken waren dit jaar te gast in de 3D Makers Zone voor het Promotie Event Technologie (PET) Haarlem. Met een enthousiaste presentatie van Pascal Tan van Het Klokhuis maken ze kennis met beroepen in de techniek en technologie. Ook gedeputeerde Ilse Zaal van de Provincie Noord-Holland kwam op bezoek en deed zelf mee aan een van de workshops: ‘Dit is zo belangrijk. Zoveel workshops, zoveel mogelijkheden voor leerlingen om iets te ervaren dat hen helpt bij hun schoolkeuze’.

Tekort aan personeel in techniek, ict en wetenschap. De kranten staan er bol van. De baankansen na het volgen van een opleiding in de techniek of technologie zijn dan ook hoog. Sterk Techniek Onderwijs, Stichting PET Events, A+O Metalektro, regionale technische bedrijven en de gemeente Haarlem en gemeente Heemstede maken deze dagen voor de promotie van techniek beroepen mogelijk. In uiteenlopende workshops verdeeld over de zeven werelden van technologie werd een tipje van de ‘toekomst sluier’ opgelicht. De leerlingen kregen zo de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een beroep in techniek of ict.

Bekijk hier de aftermovie

Aftermovie PET Haarlem en omgeving 2022