De Koepel in Haarlem is een iconisch gebouw Haarlem dat 115 jaar dienst deed als strafgevangenis. Na vier jaar verbouwen, staat de poort wijd open en lopen nieuwsgierige bezoekers naar binnen om te zien hoe het van huis van bewaring is veranderd in een huis van de stad. In het koepelgebouw is een kelder gerealiseerd voor een bioscoop met 600 zitplaatsen, rond het koepelgebouw worden in de bestaande gebouwen studentenwoningen en sociale woningen gerealiseerd. Verder zijn er in de koepel verschillende flexwerkplekken en kantoren gerealiseerd, waar onder andere Werkdag BV een plek heeft gehuurd.

De koepel in productie op de BigRep

Ter ere van de restauratie en de verbouwing is het koepelgebouw op schaal 3D-geprint. Willem Wiegers heeft tijdens zijn werkzaamheden bij Werkdag op het Maakterrein de koepel tot in de kleinste details nagemaakt. Willem heeft bij de 3D-afdeling van Werkdag een mooie kans op de arbeidsmarkt gekregen. 3D Makers Zone heeft het ontwerp 3D geprint met de BigRep one. Deze printer heeft de mogelijkheid om op grote schaal te printen.
De koepel wordt nu tentoongesteld in het vernieuwe koepelgebouw.

De 3D-geprinte koepel wordt tentoongesteld in het koepelgebouw

Heb jij ook interesse in een 3D-geprint ontwerp? Neem dan contact op met hello@3dmakerszone.com