Ze zijn weer in productie, extra large designpotten 3D-geprint met 100% gerecycled materiaal van oude grijze afval-rolcontainers. We hebben ze al eerder mogen produceren voor Spaarnelanden met onze XL robotarm 3D-printer. En door nieuwe geavanceerde software zijn nu deze nog beter bij ons te produceren en zijn er steeds meer mogelijkheden op designgebied!

 

Eigenlijk zijn het geen potten, maar circulaire sleeves die eenvoudig over de basisbakken heen geschoven kunnen worden
om een mooie design look te geven. Zo hoeven de de bomen niet te worden herpot en hoeft de eenvoudige bak waar de bomen of plannen in staan ook niet te worden weggegooid.

Het materiaal is 100% afkomstig van versnipperde oude grijze klikobakken die moesten worden afgevoerd omdat ze defect waren of niet meer in gebruik waren. Maar die zijn nu dus omgetoverd tot een prachtig design. Bevalt de look niet meer? Dan kunnen ze worden geretourneerd, weer worden versnipperd en kan er met onze industriële robotarm 3D-printer een nieuw of ander ontwerp worden geprint.

Het gerecyclede materiaal is HDPE, wat een zeer robuust materiaal is en bovendien goed meerdere keren recyclebaar. Het is alleen een zeer lastig materiaal om mee te printen. Door het design goed aan te laten sluiten op de (thermische) materiaaleigenschappen van het recyclede materiaal is het toch goed mogelijk om er prachtige designproducten mee te printen.

Ook geïnteresseerd in grote designproducten 3D-geprint met onze robotarm? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!