Onlangs kregen wij een interessante vraag van Studio Piet Boon. Voor de tentoonstelling ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, wilden zij hun toekomstvisie vertalen naar een tastbaar product. Samen ontwikkelden we de Material Box; een “blokkendoos” die het publiek de mogelijkheden van duurzaam design laat zien. De Box bestaat uit verschillende elementen van bijzondere materialen. Studio Piet Boon schrijft daarover:

Ter ere van ons 40-jarig jubileum verkennen we materialen die pionieren voor onze reis voor de komende 40 jaar. Onze 3D-geprinte bouwstenen laten eco-innovaties zien.

PLA+HENNEP: Organisch plastic ontmoet hennep voor een natuurlijke CO2-opslag.

STONE PRINT: Van Italiaanse marmerresten tot binder jetting materiaal, wat een betonhardheid bereikt in een maand. En het stonefil filament bestaat voor de helft uit PLA en voor de andere helft uit steenpoeder, daarom is het zwaarder dan normaal PLA en heeft het een grovere en matte textuur.

VIBERS: Bioplastics ontmoet CO2-absorberende vezels van olifantengras, wat weer nieuwe ontwerpmogelijkheden creëert.

 

De box met bouwblokken vormen gezamenlijk “40 SPB”, oftewel 40 jaar Studio Piet Boon.

 

Tentoonstelling

Met trots geproduceerd door 3DMZ & Woodwork. Deze materialen zijn een ode aan de toekomstige richting van duurzaam design en de blijvende erfenis van Studio Piet Boon.

Tot eind januari 2024 is de Toolbox te zien tijdens de tentoonstelling in de showroom van Studio Piet Boon.