Nils over zijn afstudeerstage bij Smart Makers Academy/3DMZ

Nils Hospes werd deze week gebeld dat hij is geslaagd voor zijn opleiding Inholland Business Studies! Hij moet alleen nog zijn eindscriptie verdedigen. Voor deze scriptie deed hij onderzoek naar een Marktentreestrategie van de Smart Makers Academy. In 2020 is de Smart Makers Academy van start gegaan met een nieuw Metrolijn leerconcept voor vakmannen, docenten, opleiders, managers en meer. Deze Smart Makers Academy Metro voert je langs korte stops waar je in korte tijd met online webinars je kennis van digitale slimme technologie kunt vergroten.

Aanbevelingen uit het onderzoek
Nils deed een behoefte onderzoek onder de potentiële doelgroep van de Metroleerlijn en gaf advies hoe de Academy de markt kan betreden met nieuwe Metroleerlijnen. We vroegen hem wat de belangrijkste conclusie van het onderzoek is en wat hij zelf heeft geleerd. Nils vertelt: “omdat medewerkers van bedrijven en instellingen vaak niet zelf actief op zoek gaan naar innovaties is het goed om de focus qua communicatie ook op de managers te leggen. Ikzelf heb bij 3D Makers Zone veel geleerd over nieuwe technologieën zoals 3D-printing, IoT, Robotisering en Sensoring. Ook heb ik me verdiept in het schrijven van een business plan.”

Stagelopen tijdens corona
Het was een lastige periode om tijdens corona een stageplek te vinden. Maar gelukkig kende stagebegeleider Hans Zahn van Hogeschool Inholland Kathelijn Rombaut van 3D Makers Zone, en het was snel geregeld. Hij kreeg plek bij 3DMZ waar hij kon werken aan zijn afstudeeropdracht voor Smart Makers Academy. Bij vragen kon hij terecht bij Kathelijn, Annette Beerepoot en Tim van der Voord. “Omdat we met 10 studenten van allerlei verschillende opleidingen in de loods stage konden lopen heb ik de beperkingen van de coronaperiode minder gevoeld. Maar dat je je vrienden niet kunt zien is niet leuk. En wat ik erg heb gemist is het sporten. Ik ben ook zo blij dat ik nu weer kan voetballen, kickboxen en naar de sportschool mag. Ik ben deze week elke dag geweest.”

Waarom heb je voor de opleiding Inholland Business Studies gekozen?
“Direct na de havo ben ik gaan rondkijken omdat ik nog niet goed wist wat ik wilde doen. Toen heb ik voor Business Studies gekozen omdat dit een brede studie is waar je alle kanten mee op kan. In de derde klas kun je een richting kiezen en heb ik voor “ondernemen” gekozen. Met deze afstudeerrichting kreeg ik meer vakken die me aanspraken. De opleiding is een goede keuze geweest.”

Wat zijn je plannen?
“Ik ga nu eerst een half jaar werken in de horeca in Haarlem. Mijn werkgever organiseert Haarlem Jazz en Haarlem Culinair. Daar kan ik weer van leren. Daarna ga ik een half jaar reizen en kijk ik of ik aansluitend nog een leuke master kan doen. ”

Open podium @3DMZ
Eind juni was het Open podium bij 3DMZ en presenteerden alle studenten hun afstudeeropdracht. Voor de start zagen we Nils buiten ijsberen, netjes aangekleed met notities in zijn hand. “Dat je dat nou net hebt gezien” lacht Nils, “best spannend om voor iedereen je presentatie te houden. Ik kon me binnen niet concentreren en ben maar naar buiten gegaan om alles nog een keer door te nemen.” En de presentatie? Die liep als een metro!

Nils, bedankt voor je mooie bijdrage en veel succes met jouw eigen reis!
Team SMA/3DMZ