Berenschot presenteerde bij de Meetup van de 3D Makers Zone op 9 september de Quick Scan 3D Printing. Nu de hype rond 3D-printen wat is gaan liggen, verdiepen de echt geïnteresseerde bedrijven zich in toepassingen die voor hen relevant zijn. Maar hoe zijn voordelen als verbeterde functionaliteit van onderdelen, versneld productontwerp, betere tooling, snellere marktintroductie en een kleiner magazijn nu onder één noemer te brengen?

U overweegt te investeren in 3D-printen, maar kunt u moeilijk de voordelen ervan kwantificeren?. Dan is de Quick Scan 3D Printing iets voor u. Deze helpt om te focussen op de meeste relevante voordelen van 3D-printen. Ook geeft de Quick Scan een indicatie van het economische potentieel van 3D printen voor uw bedrijf.

De ‘Quick Scan 3D Printing’ is een sprint van twee weken. Alle relevante stakeholders in uw bedrijf doen mee. Via een gestructureerde aanpak wordt de mogelijke economische potentie van 3D-printen bepaald. Het eindrapport geeft een concreet ontwikkelplan inclusief een indicatie van de mogelijke winst die dit voor het bedrijf kan opleveren, tastbaar gevisualiseerd via een ‘radar van mogelijkheden.

De ‘Quick Scan 3D Printing’ is een sprint van twee weken. Alle relevante stakeholders in uw bedrijf doen mee. Via een gestructureerde aanpak wordt de mogelijke economische potentie van 3D-printen bepaald. Het eindrapport geeft een concreet ontwikkelplan inclusief een indicatie van de mogelijke winst die dit voor het bedrijf kan opleveren, tastbaar gevisualiseerd via een ‘radar van mogelijkheden.

De deelnemers aan de Meetup op 9 september in de 3D Makers Zone konden een deel van de Quick Scan als een opwarmertje invullen. De ‘3D Part Tinder’ is een online applicatie, waarmee je voordelen van 3D printen ‘liket’ of ‘disliket’. Zo kom je snel tot de kern van de voordelen die 3D-printen voor jou kan hebben. Deelnemers aan de 3D Part Tinder krijgen een maatrapport met een eerste indicatie van de meest relevante opties, en gerichte voorbeelden ter verdere inspiratie. Veel vragen waren er over de database die bij de Quick Scan 3D-printing gebruikt wordt om het economisch potentieel van 3D-printen te bepalen. Tijdens de sessie werd duidelijk dat de database een krachtige tool is die een realistische indicatie geeft van het economisch potentieel.

Meer weten over de Quick Scan 3D Printing? Bezoek de website of neem contact op met Onno Ponfoort via o.ponfoort@berenschot.nl of +31 6 15014 751.