Vanuit de 3DMZ ontstaan veel nieuwe idee├źn en ook nieuwe start-ups. Een ervan is MAEKIT (www.maekit.digital). We koppelen daar de wereld van supply chain aan de wereld van blockchain. De toekomst is er een van een wereldwijde productie die steeds meer uitgaat van een digitale supply chain. Digital ontwerp, digitaal magazijn met onderdelen, decentrale productie met 3D-printing, etc. Om dat te faciliteren zijn we met MAEKIT bezig om te bouwen aan een Gold Standard 3D-printfarm Concept dat uiteindelijk vele 3D-printlocaties middels een platform gebaseerd op blockchaintechnologie bijeenbrengt. Klanten kunnen digitaal bestellen en geleverd krijgen op de tijd en plaats in de wereld waar ze willen, terwijl de rechten van alle stakeholders beschermd worden (IP, design, transacties, databases etc.) Dit leidt tot veel winst en minder fricties in de supply chain. Blockchain zorgt er bovendien ook voor dat iedere stakeholder inzicht krijgt en houdt in de keten.