Heijmans, de Nederlandse beursgenoteerde onderneming in vastgoed, bouw, infra- en installatietechniek heeft samen met 3DMZ een groot schaalmodel gemaakt van de Wilhelminasluis in Zaandam. Op dit moment vindt de doorstart van het renovatieproject plaats van de Wilhelminasluis die door Heijmans compleet gerenoveerd wordt. 

De Wilhelminasluis vormt de belangrijkste kruising van wegen en water in het hart van Zaandam. Heijmans brengt het knooppunt bij de tijd door de sluis en twee bruggen te verbreden. Vaarverkeer met een laadvermogen tot 3.000 ton kan via de schutsluis weer tussen de Zaan en Voorzaan op en af varen. De bereikbaarheid over het water verbetert en zorgt voor minder wegtransport.

Medewerkers van Heijmans overleggen en plannen rondom het 3D-geprinte model de werkzaamheden van de dag.

Iedere ochtend voordat het team van Heijmans begint met de verdere renovatie vindt er een stand-up meeting plaats rondom het 3D-geprinte schaalmodel. Tijdens deze meeting worden rondom het schaalmodel de werkzaamheden van de dag doorgenomen. 

De totale werkzaamheden van van dit grootschalige renovatieproject vindt plaats in etappes. Het 3D-geprinte schaalmodel is in honderdveertig afzonderlijke onderdelen geprint op de Builder Extreme 1500 en kan eenvoudig worden opgebouwd tot een model van 2,5 meter lang. Het team gaat daarom ook in dezelfde etappes door het geprinte schaalmodel om de werkzaamheden te behandelen en te verduidelijken.