3DMZ en AMR Europe zijn samen een partnership aangegaan op het gebied van high-end industriële 3D-geprinte eindonderdelen. AMR Europe is reseller van Markforged 3D-printers, toonaangevend in printers voor composiet onderdelen.

In de 3D Makers Zone prijkt daarom sinds kort de Markforged X7 composietprinter, een krachtpatser op het gebied van zeer sterke functionele eindonderdelen met een groot bouwvolume. Het grote volume van de Markforged X7 maakt hem perfect geschikt voor auto-onderdelen, functionele prototypen en eindproducten. Met een laaghoogte van 0,05 mm komen de onderdelen uit de printer met een mooie gladde afwerking dat in de buurt komt van spuitgieten.

De X7 3D print onderdelen met een continue koolstofvezel die zo sterk kunnen zijn als – en in staat zijn om – machinaal bewerkt aluminium te vervangen. Voor een breed scala aan functionele vereisten – vlambestendigheid, chemische weerstand, energieabsorptie, hoge resolutie, tochtonderdelen – heeft deze machine een industrieel materiaal of printmodus die in staat is om een functioneel onderdeel te fabriceren.

Het machinepark van 3DMZ was kortgeleden al uitgebreid met een aantal industriële printers, zoals de Big Rep One voor XL 3D-prints in verschillende kunststoffen. Smart Industry Fieldlab 3DMZ is door deze nieuwe aanwinst een steeds grotere speler in de regio op het gebied van industrial 3D-printing.

Interesse in deze Markforged machine, in een 3D-geprint onderdeel of wat deze nieuwe aanwinst in het machinepark van 3DMZ voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.