Zoals jullie weten is Haarlem in de prijzen gevallen! De stad heeft de European Rising Innovative City Award 2022 gewonnen ter waarde van maar liefst €500.000,-. Dit succes werd gevierd tijdens een bezoek van Burgemeester Jos Wienen en wethouder Robbert Berkhout, samen met medewerkers van gemeente Haarlem. Zij begeleidden namelijk de delegatie van EISMEA (Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en het MKB) uit Brussel tijdens een inspirerende ochtend vol presentaties en rondleidingen bij diverse bedrijven in het C-District, dat vanuit het terrein van MAAK Haarlem, 3D Makers Zone en BouwLab R&Do wordt vormgegeven.

Stephan Kooijman van de Gemeente Haarlem gaf een krachtige presentatie over deze onderwerpen, waarna een rondleiding volgde bij de 3D Makers Zone, BouwLab en andere bedrijven op het terrein van MAAK Haarlem.

Het bezoek van de delegatie van EISMEA aan het C-district was dan ook een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in hoe een circulair ecosysteem opgezet kan worden en wat de voordelen hiervan zijn. Het spel dat gespeeld werd tijdens het bezoek gaf een goed beeld van de kracht van het C-district en hoe deze kracht voortkomt uit diverse invalshoeken als samenwerking, overheid, circulariteit en financiën.

Het C-district van Haarlem in de Waarderpolder is een unieke en innovatieve plek dat zich richt op het creëren van een circulaire economie in de stad. Het district is een proeftuin voor nieuwe ideeën en innovaties op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie, waarin verschillende partijen samenwerken om tot oplossingen te komen die bijdragen aan een betere en duurzamere toekomst.