Binnen de European Digital Innovation Hub (EDIH) Noordwest werken we met instellingen en organisaties samen om ondernemers digitaal sterker te maken. Met focus op gebieden zoals AI, 3D-printing en robotisering, streeft de hub ernaar om kennis en vaardigheden te delen, technologische toepassingen te testen en toegang te bieden tot waardevolle netwerken in binnen- en buitenland. Financiële steun van de Europese Unie, het ministerie van EZK en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht heeft de oprichting van de EDIH mogelijk gemaakt.

De EDIH richt zich voornamelijk op innovatief mkb in de regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Het doel is om deze bedrijven te ondersteunen bij het ontdekken en benutten van digitale kansen. Het verkennen van gebieden zoals kunstmatige intelligentie, 3D-printing en robotisering biedt mogelijkheden voor bedrijven om hun producten en processen te verbeteren, efficiëntie te vergroten en nieuwe markten te betreden.

Binnen de Digital Hub Noordwest werken we met de volgende instellingen en organisaties samen om ondernemers digitaal sterker te maken: Aeres Hogeschool Dronten, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, FME, SURF, EIT Health, 3D Makers Zone, Metaalunie, Techport, Techvalley, Enterprise Europe Network, Ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord, ROM InWest, ROM Horizon en ROM Utrecht Region.

Ben je benieuwd hoe de Digital Hub Noordwest je verder kan helpen? Neem een kijkje op onze website of maak een afspraak met een digital business developer voor advies op maat. https://edih-dhnw.nl/