De kleurrijke 3D-geprinte boom, die is gemaakt in opdracht van Loco Concept en geplaatst in de natuurspeeltuin in de Waarderpolder, is een verrassende samenkomst van technologie en een natuurlijke speelomgevingen. Deze natuurspeeltuin playground Haarlem is een initiatief van Kickzy “natuurlijk spelen”, een organisatie met een diepgewortelde passie voor het creëren van natuurlijke speelplekken voor kinderen.

Voor deze speeltuin heeft 3D Makers Zone de kleurrijke Boom ontworpen en 3D-geprint. De boom bestaat uit 4 delen, welke stuk voor stuk geproduceerd zijn met behulp van onze industriële robotarm.

Het ontwerpteam begon met het creëren van een virtueel model van de boom, rekening houdend met takken en bladeren. Vervolgens werd de industriële robotarm ingezet om de verschillende onderdelen van de boom laag voor laag te 3D-printen.

Wat deze boom zo opvallend maakt, is de levendige kleuren die in het ontwerp zijn verwerkt. In plaats van te kiezen voor een realistische, natuurlijke kleurenpalet, is ervoor gekozen om de boom te printen in felle, uitnodigende kleuren die kinderen aanspreken. Het resultaat is een blikvanger die van verre opvalt.

Heb jij ook interesse in een levensgrote 3D-print? Neem dan gerust contact met ons op.